Dnevnik sa titlom od neprocenjivog značaja za gluve i nagluve

Sadržaj Drugog dnevnika, od sinoć je, putem titla, dostupan gluvim i nagluvim osobama. Time je omogućena ravnopravna informisanost gledalaca oštećenog sluha.

Najveći LGBTI internet resursni centar u regionu Zapadnog Balkana i Turske

UNDP i ERA sa zadovoljstvom predstavljaju najveći LGBTI internet resursni centar u regionu Zapadnog Balkana i Turske, koji je dostupan na adresi http://www.lgbti-era.org/online-resource-center

Banaćani i migranti u Kikindi zajedno uredili sportske terene i učestvovali u Turniru prijateljstva

U volonterskoj akciji na teniskim terenima u okviru Sportskog centra „Jezero“, danas su se okupili predstavnici grada domaćina, institucija Republike Srbije, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), kao i migranata smeštenih u Prihvatnom centru u Kikindi. Nakon zajedničkog čišćenja, farbanja i popravke sportskog inventara, održan je dečiji Turnir prijateljstva.

Odgovorimo na klimatski izazov!

Početak projekta «Lokalni razvoj otporan na klimatske promene» (Climate Smart Urban Development Challenge).

Udruživanjem do izvozne konkurentnosti naših poljoprivrednika

Naši iskusni i ugledni poljoprivredni proizvođači su tokom dvodnevne radionice u Beogradu izložili probleme sa kojima se suočavaju u proizvodnji, preradi i plasmanu poljoprivrednih proizvoda na domaće tržište, ali i izvozu na tržišta regiona, EU i Rusije.

Uskoro regionalni SOS telefon za žrtve porodičnog nasilja

SOS telefon za žrtve nasilja u porodici će uskoro zvanično biti dostupan i na području Čajetine, Bajine Bašte i Požege.

Svetski dan zaštite životne sredine - "Ne kockaj se s prirodom"

Na incijativu bilateralnih i regionalnih projekata nemačke razvojne saradnje koje sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a uz podršku resornih ministarstava, pre svega Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije u saradnji sa UNDP i partnerskim institucijama, organizovaće manifestacija simbolično nazvana „Ne kockaj se sa prirodom“

Mladost, otpornost!

U okviru projekta „Jačanje kapaciteta za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća u Srbiji kroz društvene zajednice i volonterska rešenja“, koji finansira UNV a sprovodi UNDP, održan je prvi krug treninga u vezi sa smanjenjem rizika od katastrofa (Disaster risk reduction - DRR) za studente završnih godina i postdiplomce, kao i mlade stručnjake 31. maja i 1. juna u Petnici kod Valjeva.

Potpisan Okvir razvojnog partnerstva između Vlade Republike Srbije i Tima Ujedinjenih nacija za period od 2016-2020

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, u ime Vlade Republike Srbije, i stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Beogradu Karla Robin Herši, potpisali su danas Okvir razvojnog partnerstva između Vlade Republike Srbije i Tima UN za period od 2016. do 2020. godine.