Rekonstrukcijom prostorija Crvenog krsta olakšano pružanje pomoći najugroženijima

Danas su svečano otvorene renovirane prostorije Crvenog krsta u Kanjiži, čime je olakšan rad zaposlenih i više od 100 volontera koji pružaju pomoć najugroženijim sugrađanima, kao i migrantima koji borave u ovoj opštini.

Šesto Beograđana "Samo ne autom" na posao

U današnjem izazovu "Samo ne autom" učestvovalo je ukupno 600 zaposlenih iz 50 kompanija i organizacija u Beogradu. Učesnici su danas ostavili svoje automobile na parkingu i na posao se uputili peške ili biciklom i time se priključili globalnoj inicijativi za očuvanje životne sredine kroz upotrebu ekoloških (održivih) sredstava prevoza.

Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije

IDAHOT (Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije) se obeležava svakog 17. maja od 2004. godine sa ciljem da skrene pažnju kreatora politike, lidera, društvenih pokreta, javnosti i medija o nasilju i diskriminaciji koju doživljavaju LGBTI osobe u celom svetu.

Nova oprema za upravljanje otpadom i prolećno čišćenje Miratovca u opštini Preševo

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Program Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP), predali su 1.000 doniranih velikih plastičnih kanti za smeće javno-komunalnom preduzeću (JKP) “Moravica” u Preševu, kako bi poboljšali upravljanje otpadom i uslove života meštana sela Miratovac

Potpisivanje ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kofinansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u javnim objektima u nadležnosti jedinica lokalne samouprave

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao je s predstavnicima 13 jedinica lokalnih samouprava ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kofinansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u javnim zgradama u njihovoj nadležnosti.

Nova vozila unapređuju kvalitet beogradskih usluga migrantima, Beograđanima i lokalnoj privredi

Gradski centar za socijalni rad grada Beograda, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili su danas novo putničko, jedno dostavno vozilo i novu auto-cisternu, ukupne vrednosti oko 100,000 dolara. Nova vozila namenjena su unapređenju rada i kvaliteta usluga, kako Beograđanima tako i migrantima koji borave u Beogradu

Prijavite se za obuku za razvoj startapa u oblasti zaštite životne sredine

Obuka za startapove u oblasti zaštite životne sredine za mlade održaće se u periodu od maja do oktobra 2017. godine u Beogradu, i sastojaće se iz serije od tri dvodnevne obuke. U periodu između dvodnevnih obuka, predavači će ujedno biti i mentori učesnicima kako bi im pomogli da na što bolji način razviju svoje startap inicijative.

Za lokalne samouprave u Jugoistočnoj Evropi otporne na elementarne nepogode

Dobre prakse smanjenja rizika od elementarnih nepogoda i katastrofa biće primenjene u lokalnim samoupravama šest zemalja Jugoistočne Evrope kako bi se umanjile posledice i zaštitili ljudi, životna sredina i imovina. Ovo je primarni cilj novog regionalnog projekta „SEE URBAN“.

Za zdraviji život i bolju turističku ponudu Palića

Danas je u okviru realizacije projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize“, Palić postao bogatiji za vežbaonicu na otvorenom i obnovljene košarkaške terene. Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) koji realizuje ovaj projekat, takođe je pripremio i dokumentaciju potrebnu za rekonstrukciju krova na Institutu za majku i dete u Subotici