• 16.12.2015.

  Srbija je u dobroj situaciji da pokrene inicijativu za otvaranje podataka. Postojeća strategija razvoja elektronske uprave i akcioni plan za otvorenu upravu u kontekstu reforme javne uprave pružaju dobru osnovu za to. Mada za sada izostaje snažna podrška za otvaranje podataka na visokom nivou centralne vlasti, ipak je postignuto dovoljno brzih i uspešnih dogovora koji su omogućili ubrzano pokretanje niza pilot projekta.

 • 11.09.2015.

  Publikacija „Parlament i demokratija u XXI veku: vodič ka dobroj praksi“ nudi jedinstven i aktuelan pregled dobre prakse velikog broja parlamenata sveta – pažljivo odabranih najboljih primera za to kako parlamenti odgovaraju izazovima savremene predstavničke demokratije.

 • 20.05.2015.

  Korupcija nesumnjivo predstavlja jednu od najozbiljnijih prepreka razvoju ljudskog društva. Ona podriva demokratiju i pravnu državu, dovodi do kršenja ljudskih prava, remeti tržišta, snižava kvalitet života i omogućava organizovanom kriminalu, terorizmu i drugim opasnostima za bezbednost društva da uzmu maha.

 • 07.08.2014.

  Ova metodologija, izrađena u okviru projekta „Podsticaj antikorupcijskim merama” koji SKGO sprovodi uz podršku i saradnju sa UNDP, doprinosi borbi protiv korupcije na lokalnom nivou i razotkrivanju ključnih faktora koji dovode do njene pojave, posebno u smislu definisanja mera za njeno sprečavanje.

 • 30.06.2014.

  Na zahtev Vlade Republike Srbije, Program Ujedinjenih nacija za razvoj odmah je izdvojio 100.000 americkih dolara za koordinaciju vanredne situacije. Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih pitanja mobilisala je Me đunarodni ekspertski tim Ujedinjenih nacija za procenu i koordinaciju u slucaju katastrofa i uputila ga u Srbiju u roku od 24-36 sati.

 • 14.05.2013.

  Istraživanje je sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 1.108 građana i građanki Republike Srbije, bez Kosova i Metohije, starijih od 15 godina. Kao istraživački instrument korišćen je upitnik, formiran u saradnji sa UNDP i Narodnom skupštinom Republike Srbije, koji se sastojao od 102 pitanja. Istraživanje je sastavni deo projekta „Jačanje nadzorne funkcije i transparentnosti parlamenta“, koji je finansiran od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

 • 26.07.2009.

  Analiza početnog stanja fokusira se na sposobnost Vlade da obavlja monitoring, evaluaciju i izveštavanje u vezi sa sprovođenjem zakona. Srbija ima obimno antidiskriminaciono zakonodavstvo, ali primarni cilj Analize početnog stanja odnosiće se na okvirni zakon o zabrani diskriminacije.

UNDP UNDP u svetu

Nalazite se na... UNDP Srbija 
Kliknite na... UNDP globalno

A

Albanija Alžir Angola Argentina Avganistan Azerbejdžan

B

Bahrein Bangladeš Barbados Beliz Belorusija Benin Bocvana Bolivija Bosna i Hercegovina Brazil Burkina Faso Burundi Butan

Č

Čad

C

Centralnoafrička Republika

Č

Čile

C

Crna Gora

D

Demokratska Narodna Republika Koreja Dominikanska Republika Džibuti

E

Egipat Ekvador Ekvatorijalna Gvineja El Salvador Eritreja Etiopija

F

Filipini

G

Gabon Gambija Gana Gruzija Gvajana Gvatemala Gvineja Gvineja Bisau

H

Haiti Honduras Hrvatska

I

Indija Indonezija Irak (Republika) Iran Istočni Timor

J

Jamajka Jemen Jermenija Jordan Južna Afrika Južni Sudan

K

Kambodža Kamerun Kazahstan Kenija Kina Kipar Kirgistan Kolumbija Komori Kongo (Demokratska Republika) Kongo (Republika) Kosovo* (po rezoluciji 1244) Kostarika Kuba Kuvajt

L

Lao NDR Lesoto Liban Liberija Libija

M

Madagaskar Makedonija (Bivša jugoslovenska republika) Malavi Maldivi Malezija Mali Maroko Mauricijus i Sejšeli Mauritanija Meksiko Mijanmar Moldavija Mongolija Mozambik

N

Namibija Nepal Niger Nigerija Nikaragva

O

Obala Slonovače

P

Pacifik Pakistan Panama Papua Nova Gvineja Paragvaj Peru Program pomoći palestinskom narodu

R

Ruanda Ruska Federacija

S

Samoa (predstavništvo za više zemalja) Sao Tome i Principe Saudijska Arabija Senegal Sijera Leone Sirija Somalija Srbija

Š

Šri Lanka

S

Sudan Surinam Svazilend

T

Tadžikistan Tajland Tanzanija Togo Trinidad i Tobago Tunis Turkmenistan Turska

U

Uganda Ujedinjeni Arapski Emirati Ukrajina Urugvaj Uzbekistan

V

Venecuela Vijetnam

Z

Zambija Zelenortska ostrva Zimbabve