Naš cilj

  Kosidba na Rajcu

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pruža razvojnu pomoć Srbiji sa osnovnim ciljem da unapredi živote ljudi u Srbiji, prvenstveno najsiromašnijih i najugroženijih, i obezbedi budućnost u kojoj će svako uživati jednakost, dostojanstvo i mogućnosti.   

Mi delujemo u partnerstvu sa Vladom Srbije, partnerima za razvoj, drugim UN agencijama, civilnim društvom i lokalnim zajednicama kako bismo razvili adekvatna rešenja za globalne i nacionalne izazove prilagođena potrebama lokalnih zajednica. To činimo kroz niz aktivnosti koje spajaju ekspertizu koju daje UNDP i komparativnu prednost u oblastima 1) održivog razvoja i društvenog uključivanja marginalizovanih grupa; 2) dobre uprave; 3) osnaživanja žena; 4) energetike, zaštite životne sredine i borbe protiv klimatskih promena.

Ciljevi UNDP u Srbiji su deo šire agende – 17 globalnih Ciljeva održivog razvoja koji su usvojeni 2015. sa misijom da do 2030. pređemo poslednji kilometar do iskorenjivanja gladi, postizanja pune ravnopravnosti polova, poboljšanja zdravstvenih službi i školovanja svakog deteta.