Kratak pregled

O UNDP-u

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je prisutan u 170 zemalja i teritorija, u kojima pomaže da se iskoreni siromaštvo, smanje nejednakosti i isključivanje pojedinih grupa iz društva. Pomažemo državama da razviju adekvatne politike, veštine vođstva, prošire mogućnosti za partnerstva, institucionalne kapacitete i izgrade vitalnu sredinu, što će pomoći da rezultati postignuti u razvoju budu održivi. UNDP pruža i tehničke savete i pomoć u oblasti održivog humanog razvoja i podržava Srbiju na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Naši ciljevi

Naši ciljevi su definisani u Nacionalnom programskom dokumentu (CPD 2016-2020), koji je zasnovan na širim i sveobuhvatnijim ciljevima u Okviru za razvojnu pomoć Ujedinjenih nacija. Naš rad je usmeren ka oblastima upravljanja i vladavine prava, društvenih i ljudskih resursa, ekonomskog razvoja, okoline, klimatskih promena i vitalnosti zajednica, i kulture i razvoja.

Put od oporavka nakon konflikta do članstva u EU

Zalazak sunca u Beogradu. Fotografisao Yuya Mutsuo.

UNDP deluje u Srbiji od 1952. godine kroz rad predstavništvo koje je smešteno u Beogradu. Od 2000. godine do danas, kontinuirano pomažemo srpskom narodu na putu od oporavka nakon konflikta do članstva u EU. U poslednjih 15 godina, u partnerstvu sa Vladom Srbije implementirali smo projekte razvojne pomoći u vrednosti od 210 miliona dolara, i osnažili narod da stvori uslove za bolji život u Srbiji.