Vesti

Filter
Showing 1 - 9 of 9
 • 19 сеп 2014
  Održiva urbana mobilnost

  U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti 2014.g, pod sloganom “Naše ulice - naš izbor”, 19. septembra u zgradi Gradske uprave Grada Beograda održana je Konferencija posvećena odživoj urbanoj mobilnosti. Organizatori konferencije su Program UN za razvoj, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grad Beograd (Sekretarijat za saobraćaj i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda).

 • 16 сеп 2014
  Biciklistička vožnja u okviru Evropske nedelje mobilnosti

  Pridružite nam se na biciklističkoj vožnji koju u cilju obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti organizuju UNDP i Biciklistički klub Crvena zvezda.

 • 02 сеп 2014
  Anketa: Da li ste za pomirenje Srba i Albanaca?

  Pomirenje naroda na Balkanu jedan je od uslova razvoja regiona, ali do toga nije lako doći. Pozivamo vas da svojim mišljenjima i iskustvima pomognete da se prepoznaju ključni problemi koje treba prevazići i teme o kojima se mora razgovarati kako bi ovaj proces tekao u skladu sa interesima građana.

 • 30 авг 2014
  Tri bisa za “Vavilon” i nagrada za najbolju predstavu Omladinskog Pozorišnog Festivala u Novom Pazaru

  Drugi po redu, Omladinski pozorišni Festival (Youth Theater Festival) , završen je uz ovacije i prepunu pozorišnu salu u Novom Pazaru a prema oceni stručnog žirija, na čijem čelu je bio glumac Branislav Trifunović, nagradu za najbolju predstavu osvojila je pozorišna trupa “Heroj Janko Čmelik” iz Stare Pazove sa predstavom “Vavilon”.

 • 28 авг 2014
  Završen drugi Youth Build program

  Pod sloganom „Vidi, pokreni, sagradi, promeni!“ četrdesetpet mladih je uspešno završilo drugi Youth Build program.

 • 25 авг 2014
  Otvoren drugi Pozorišni festival mladih

  Drugi po redu pozorišni fetival mladih otvoren je sinoć u Novom Pazaru predstavom „Antigona“ u izvođenju Kulturnog centra iz Pećinaca. Festival je otvorio glumac Branislav Trifunović koji je i predsednik žirija i glavni promoter festivala.

 • 24 јул 2014
  Srbija je na 77. mestu od 187 zemalja na listi Indeksa ljudskog razvoja

  Prema najnovijoj listi Indeksa ljudskog razvoja (Human Development Index – HDI), koja je Helen Klark, Administratorka UNDP-a objavila danas u Tokiju povodom predstavljanja Izveštaja o ljudskom razvoju, u Srbiji ljudski razvoj i dalje ide uzlaznom putanjom.

 • 15 јул 2014
  Šefica UN za razvoj poziva na veću međunarodnu podršku posle razornih poplava

  Uoči međunarodne donatorske konferencije u okviru napora na oporavku od posledica poplava u Bosni i Hercegovini i Srbiji, administratorka Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Helen Klark danas je posetila jedno od pogođenih područja u Srbiji i naglasila potrebu da se otpornost na katastrofe uključi u predstojeće napore na obnovi i rekonstrukciji u toj zemlji.

 • 09 јул 2014
  Otvorena sezonska pijaca na Vlasinskom jezeru

  Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacije otvorio je prvu sezonsku pijacu na Vlasinskom jezeru.