SubscribeSubscribe

Vesti

 • Drugi Dnevnik od danas titlovan
  22.06.2017.

  Sadržaj Drugog dnevnika, od sinoć je, putem titla, dostupan gluvim i nagluvim osobama. Time je omogućena ravnopravna informisanost gledalaca oštećenog sluha. U okviru teleteksta, ukucavanjem broja 888, sadržaj Dnevnika dostupan je u tekstualnoj verziji.

 • najveći LGBTI interent resursni centar u regionu Zapadnog Balkana i Turske.
  20.06.2017.

  UNDP i ERA sa zadovoljstvom predstavljaju najveći LGBTI internet resursni centar u regionu Zapadnog Balkana i Turske, koji je dostupan na adresi http://www.lgbti-era.org/online-resource-center.

 • Banaćani i migranti iz Kikinde zajedno uredili sportske terene i učestvovali u Turniru prijateljstva
  19.06.2017.

  U volonterskoj akciji na teniskim terenima u okviru Sportskog centra „Jezero“, danas su se okupili predstavnici grada domaćina, institucija Republike Srbije, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), kao i migranata smeštenih u Prihvatnom centru u Kikindi. Nakon zajedničkog čišćenja, farbanja i popravke sportskog inventara, održan je dečiji Turnir prijateljstva.

 • Odgovorimo na klimatski izazov!
  15.06.2017.

  Početak projekta «Lokalni razvoj otporan na klimatske promene» (Climate Smart Urban Development Challenge).

 • Uskoro regionalni SOS telefon za žrtve porodičnog nasilja
  07.06.2017.

  SOS telefon za žrtve nasilja u porodici će uskoro zvanično biti dostupan i na području Čajetine, Bajine Bašte i Požege.

 • Udruživanjem do izvozne konkurentnosti naših poljoprivrednika
  07.06.2017.

  Naši iskusni i ugledni poljoprivredni proizvođači su tokom dvodnevne radionice u Beogradu izložili probleme sa kojima se suočavaju u proizvodnji, preradi i plasmanu poljoprivrednih proizvoda na domaće tržište, ali i izvozu na tržišta regiona, EU i Rusije.

 • Svetski dan zaštite životne sredine - "Ne kockaj se s prirodom"
  05.06.2017.

  Na incijativu bilateralnih i regionalnih projekata nemačke razvojne saradnje koje sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a uz podršku resornih ministarstava, pre svega Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije u saradnji sa UNDP i partnerskim institucijama, organizovaće manifestacija simbolično nazvana „Ne kockaj se sa prirodom“

 • Mladost, otpornost!
  02.06.2017.

  U okviru projekta „Jačanje kapaciteta za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća u Srbiji kroz društvene zajednice i volonterska rešenja“, koji finansira UNV a sprovodi UNDP, održan je prvi krug treninga u vezi sa smanjenjem rizika od katastrofa (Disaster risk reduction - DRR) za studente završnih godina i postdiplomce, kao i mlade stručnjake 31. maja i 1. juna u Petnici kod Valjeva.

 • Potpisan Okvir razvojnog partnerstva između Vlade Republike Srbije i Tima Ujedinjenih nacija za period od 2016-2020
  30.05.2017.

  Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, u ime Vlade Republike Srbije, i stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Beogradu Karla Robin Herši, potpisali su danas Okvir razvojnog partnerstva između Vlade Republike Srbije i Tima UN za period od 2016. do 2020. godine.

 • Studenti i mladi stručnjaci učestvuju u jačanju kapaciteta za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda
  26.05.2017.

  okviru sprovođenja projekta „Jačanje kapaciteta za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća u Srbiji kroz društvene zajednice i volonterska rešenja“, održan je uvodni sastanak studenata završnih godina i postdiplomaca, kao i mladih stručnjaka koji će učestvovati u aktivnostima za jačanje kapaciteta i znanja iz ove oblasti tokom 2017. godine.