SubscribeSubscribe
Vesti
 • Studenti i mladi stručnjaci učestvuju u jačanju kapaciteta za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda
  26.05.2017.

  okviru sprovođenja projekta „Jačanje kapaciteta za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća u Srbiji kroz društvene zajednice i volonterska rešenja“, održan je uvodni sastanak studenata završnih godina i postdiplomaca, kao i mladih stručnjaka koji će učestvovati u aktivnostima za jačanje kapaciteta i znanja iz ove oblasti tokom 2017. godine.

 • Migranti i volonteri iz Beograda zajedno ulepšali Kalemegdanski park obeležavajući Evropski dan parkova
  24.05.2017.

  Evropski dan parkova obeležen je danas u Beogradu postavljanjem 17 novih i popravkom i farbanjem starih klupa u Kalemegdanskom parku. Volonteri iz redova migranata, UN-a u Republici Srbiji, predstavnika institucija Republike Srbije, Grada Beograda, ambasade Japana, i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), doprineli su zajedno ovom akcijom ulepšavanju parka koji je obeležje našeg glavnog grada, kao i upoznavanju migranata i lokalnog stanovništva, izgradnji poverenja i zajedništva koji će Beogradu pomoći u prevazilaženju posledica migrantske krize.

 • Rekonstrukcijom prostorija Crvenog krsta olakšano pružanje pomoći najugroženijima
  23.05.2017.

  Danas su svečano otvorene renovirane prostorije Crvenog krsta u Kanjiži, čime je olakšan rad zaposlenih i više od 100 volontera koji pružaju pomoć najugroženijim sugrađanima, kao i migrantima koji borave u ovoj opštini.

 • Šesto Beograđana "Samo ne autom" na posao
  18.05.2017.

  U današnjem izazovu "Samo ne autom" učestvovalo je ukupno 600 zaposlenih iz 50 kompanija i organizacija u Beogradu. Učesnici su danas ostavili svoje automobile na parkingu i na posao se uputili peške ili biciklom i time se priključili globalnoj inicijativi za očuvanje životne sredine kroz upotrebu ekoloških (održivih) sredstava prevoza.

 • Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije
  17.05.2017.

  IDAHOT (Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije) se obeležava svakog 17. maja od 2004. godine sa ciljem da skrene pažnju kreatora politike, lidera, društvenih pokreta, javnosti i medija o nasilju i diskriminaciji koju doživljavaju LGBTI osobe u celom svetu.

 • Primopredaja opreme za upravljanje otpadom i prolećno čišćenje Miratovca u opštini Preševo
  04.05.2017.

  Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Program Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP), predali su 1.000 doniranih velikih plastičnih kanti za smeće javno-komunalnom preduzeću (JKP) “Moravica” u Preševu, kako bi poboljšali upravljanje otpadom i uslove života meštana sela Miratovac. Ova lokalna zajednica nalazi se na samoj granici sa Makedonijom, gde je tokom 2015. uspostavljena migrantska ruta.

 • Potpisivanje ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kofinansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u javnim objektima u nadležnosti jedinica lokalne samouprave
  20.04.2017.

  U četvrtak, 20. aprila 2017. godine u prostorijama Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao je s predstavnicima 13 jedinica lokalnih samouprava ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kofinansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u javnim zgradama u njihovoj nadležnosti. Ukupno je dodeljeno 25 miliona dinara iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti i 500.000 USD iz sredstava Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF).

 • Nova vozila unapređuju kvalitet beogradskih usluga migrantima, beograđanima i lokalnoj privredi
  19.04.2017.

  Gradski centar za socijalni rad grada Beograda, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili su danas novo putničko, jedno dostavno vozilo i novu auto-cisternu, ukupne vrednosti oko 100,000 dolara. Nova vozila namenjena su unapređenju rada i kvaliteta usluga, kako Beograđanima tako i migrantima koji borave u Beogradu.

 • 12.04.2017.

  Obuka za startapove u oblasti zaštite životne sredine za mlade održaće se u periodu od maja do oktobra 2017. godine u Beogradu, i sastojaće se iz serije od tri dvodnevne obuke. U periodu između dvodnevnih obuka, predavači će ujedno biti i mentori učesnicima kako bi im pomogli da na što bolji način razviju svoje startap inicijative.

 • Za zdraviji život i bolju turističku ponudu Palića
  30.03.2017.

  Danas je u okviru realizacije projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize“, Palić postao bogatiji za vežbaonicu na otvorenom i obnovljene košarkaške terene. Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) koji realizuje ovaj projekat, takođe je pripremio i dokumentaciju potrebnu za rekonstrukciju krova na Institutu za majku i dete u Subotici.

UNDP UNDP u svetu

Nalazite se na... UNDP Srbija 
Kliknite na... UNDP globalno

A

Albanija Alžir Angola Argentina Avganistan Azerbejdžan

B

Bahrein Bangladeš Barbados Beliz Belorusija Benin Bocvana Bolivija Bosna i Hercegovina Brazil Burkina Faso Burundi Butan

Č

Čad

C

Centralnoafrička Republika

Č

Čile

C

Crna Gora

D

Demokratska Narodna Republika Koreja Dominikanska Republika Džibuti

E

Egipat Ekvador Ekvatorijalna Gvineja El Salvador Eritreja Etiopija

F

Filipini

G

Gabon Gambija Gana Gruzija Gvajana Gvatemala Gvineja Gvineja Bisau

H

Haiti Honduras Hrvatska

I

Indija Indonezija Irak (Republika) Iran Istočni Timor

J

Jamajka Jemen Jermenija Jordan Južna Afrika Južni Sudan

K

Kambodža Kamerun Kazahstan Kenija Kina Kipar Kirgistan Kolumbija Komori Kongo (Demokratska Republika) Kongo (Republika) Kosovo* (po rezoluciji 1244) Kostarika Kuba Kuvajt

L

Lao NDR Lesoto Liban Liberija Libija

M

Madagaskar Makedonija (Bivša jugoslovenska republika) Malavi Maldivi Malezija Mali Maroko Mauricijus i Sejšeli Mauritanija Meksiko Mijanmar Moldavija Mongolija Mozambik

N

Namibija Nepal Niger Nigerija Nikaragva

O

Obala Slonovače

P

Pacifik Pakistan Panama Papua Nova Gvineja Paragvaj Peru Program pomoći palestinskom narodu

R

Ruanda Ruska Federacija

S

Samoa (predstavništvo za više zemalja) Sao Tome i Principe Saudijska Arabija Senegal Sijera Leone Sirija Somalija Srbija

Š

Šri Lanka

S

Sudan Surinam Svazilend

T

Tadžikistan Tajland Tanzanija Togo Trinidad i Tobago Tunis Turkmenistan Turska

U

Uganda Ujedinjeni Arapski Emirati Ukrajina Urugvaj Uzbekistan

V

Venecuela Vijetnam

Z

Zambija Zelenortska ostrva Zimbabve