SubscribeSubscribe

Vesti

 • Korišćenje biomase u energetske svrhe – put ka uspešnijem poslovanju
  30.09.2016.

  Konferencija „Korišćenje biomase u energetske svrhe – put ka uspešnijem poslovanju“ održaće se u okviru Međunarodnog sajma energetike, 13. oktobra 2016. u Svečanoj sali upravne zgrade Beogradskog sajma, Bulevar Vojvode Mišića 14, Beograd, u 10 časova. Konferenciju organizuju UNDP, Privredna komora Srbije (PKS) i Ambasada Slovačke u Beogradu uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

 • Regionalna konferencija: „Migracije, raseljenje i vitalnost lokalnih zajednica“
  28.09.2016.

  Regionalni biro za Evropu Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) organizuje 4-5. oktobra 2016. u Beogradu konferenciju “Migracije, raseljenje i vitalnost lokalnih zajednica”, u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2. Događaj će okupiti predstavnike lokalnih vlasti iz hrvatskih, srpskih, makedonskih, grčkih i turskih opština u kojima boravi veliki broj migranata i izbeglica.

 • 4,000 kilometara „Samo ne autom!“
  27.09.2016.

  Saša Pejašinović, zaposlen u preduzeću IGT Beograd je 22. septembra, na Svetski dan bez automobila, prešao biciklom 71,9 kilometara, 42 zaposlena kompanije Delta Holding su na posao došla peške ili biciklom, a zaposleni firme Seavus su zbirno na putu do posla i nazad na isti način osvojili ekipno prvo mesto u prvom beogradskom „Samo ne autom!“ Izazovu.

 • Dimitrovgradu kamion za sakupljanje komunalnog otpada
  21.09.2016.

  Opštini Dimitrovgrad danas je, prilikom obeležavanja dana Opštine, uručen novi kamion za sakupljanje komunalnog otpada, koji će pomoći ovom gradu da unapredi kvalitet lokalnih komunalnih usluga ali, istovremeno, i da se efikasno nosi sa neizbežnim posledicama migrantske krize, odnosno tranzitom velikog broja izbeglica i migranata preko teritorije ove opštine.

 • Počinju radovi na unapređenju bezbednosti u Tehničkom remontnom zavodu Kragujevac
  20.09.2016.

  U Tehničkom remontnom zavodu Kragujevac danas su počeli radovi na modernizaciji sistema video nadzora, koji će omogućiti bezbedniji i efikasniji rad u procesu demilitarizacije i održavanja ubojnih sredstava.

 • Učestvuj u takmičenju: "Samo ne autom"
  14.09.2016.

  Na Međunarodni dan bez automobila, 22. septembra, kompanije u Beogradu i njihovi zaposleni će imati jedinstvenu priliku da učestvuju u takmičenju „Samo ne autom” i tako se priključe globanoj inicijativi za očuvanje životne sredine kroz upotrebu ekološki održivih sredstava prevoza.

 • Radimo za dan kada nijedna žena neće biti žrtva nasilja
  07.09.2016.

  Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade, Zorana Mihajlović, i stalna koordinatorka UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Srbiji, Irena Vojačkova-Solorano, potpisale su danas u Vladi Srbije projektni dokument "Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama"

 • Mogu li obveznice na zapošljavanje smanjiti nezaposlenost među mladima
  01.09.2016.

  Da različite zainteresovane strane ulože sredstva u cilju smanjenja nezaposlenosti među mladima u Srbiji – a zatim dobiju i prinos na investiciju – je mogućnost koju trenutno razmatra Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) zajedno sa svojim partnerima. Finski fond za inovacije SITRA danas je u Ambasadi Finske u Beogradu predstavio koncept investiranja u društveni boljitak kroz „Obveznice na društveni boljitak“ (engl. Social Impact Bonds), koji se u Finskoj uspešno primenjuje u različitim oblastima.

 • USAID obezbedio 1,3 miliona dolara pomoći Srbiji za reagovanje na migrantsku krizu
  09.08.2016.

  Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) najavila je danas novi projekat vredan 1,3 miliona dolara, koji će trajati 20 meseci, i pomoći Srbiji u odgovoru na tekuću migrantsku krizu. Ovaj projekat, koji će sprovoditi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), pomoćiće opštinama u Srbiji da se bore sa efektima ove krize.

 • Počeo uvodni kurs za narodne poslanike u prvom mandatu
  15.07.2016.

  Arandjelovac, 15, jul 2016. - Od održavanja kontakta sa građanima posredstvom društvenih mreža, sprovođenja nadzorne uloge Narodne skupštine do učešća u međunarodnoj saradnji - veštine su i znanja koja će biti obuhvaćena intenzivnim dvodnevnim programom obuka i prezentacija koje su, zahvaljujući podršci Švajcarske agencije za razvojnu saradnju (SDC), organizovane u formi - sada već tradicionalnog - uvodnog kursa za oko 50 narodnih poslanika u svom prvom mandatu.