SubscribeSubscribe

Vesti

 • Plan za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte u lokalnim zajednicama
  26.10.2016.

  Povećana emisija gasova sa efektom staklene bašte koja je prepoznata kao gorući globalni problem predmet je konsultativnog sastanka održanog danas između predstavnika Ministarstva poljoprivrede i životne sredine, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Ambasade Republike Francuske u Srbiji i Ambasade Kraljevine Maroko.

 • Prvi korak ka boljem vodosnabdevanju i putevima u Šidu
  21.10.2016.

  Stalna koordinatorka UN-a u Srbiji i predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Irena Vojačkova Solorano i Prvi sekretar ambasade Japana u Srbiji Masyoshi Yamato predali su danas predsedniku opštine Šid Predragu Vukoviću tehničku dokumentaciju koja predstavlja neophodan prvi korak ka poboljšanju vodosnabdevanja i putne infrastrukture u Šidu.

 • Sekundarne analize podataka dobijenih kroz istrađivanje anketa o prihodima i uslovima života
  21.10.2016.

  U okviru Programa podrške razvoju istraživačkih kadrova iz oblasti društvenih nauka, podržano je 19 istraživača/ ica na početku karijere koji su pripremili 11 analitičkih papira koji predstavljaju sekundarne analize podataka dobijenih kroz detaljno istraživanje Anketa o prihodima i uslovima života (SILC), Ankete o potrošnji domaćinstva i Ankete o radnoj snazi, kao i administrativnih podataka, sa ciljem sveobuhvatnog razmevanja tematike i formulisanja efikasnih javnih politika.

 • Kuda ide srednja klasa?
  13.10.2016.

  Branko Milanović, jedan od vodećih međunarodnih stručnjaka za pitanje nejednakosti, održao je danas u Beogradu, na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju predavanje na temu Globalizacija, migracije i budućnost srednje klase, u Beogradu, na Fakultetu za ekonomiju.

 • Lokalne samouprave Balkana i Turske o upravljanju migracijama i vitalnom razvoju
  04.10.2016.

  Predstavnici 10 gradova i opština iz pet država koje se nalaze na izbegličkoj, odnosno migrantskoj maršruti sa Bliskog istoka ka Evropskoj uniji, sastaju se u Beogradu na dvodnevnoj konferenciji posvećenoj boljem upravljanju migracijama i jačanju vitalnosti lokalnih zajednica.

 • Korišćenje biomase u energetske svrhe – put ka uspešnijem poslovanju
  30.09.2016.

  Konferencija „Korišćenje biomase u energetske svrhe – put ka uspešnijem poslovanju“ održaće se u okviru Međunarodnog sajma energetike, 13. oktobra 2016. u Svečanoj sali upravne zgrade Beogradskog sajma, Bulevar Vojvode Mišića 14, Beograd, u 10 časova. Konferenciju organizuju UNDP, Privredna komora Srbije (PKS) i Ambasada Slovačke u Beogradu uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

 • Regionalna konferencija: „Migracije, raseljenje i vitalnost lokalnih zajednica“
  28.09.2016.

  Regionalni biro za Evropu Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) organizuje 4-5. oktobra 2016. u Beogradu konferenciju “Migracije, raseljenje i vitalnost lokalnih zajednica”, u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2. Događaj će okupiti predstavnike lokalnih vlasti iz hrvatskih, srpskih, makedonskih, grčkih i turskih opština u kojima boravi veliki broj migranata i izbeglica.

 • 4,000 kilometara „Samo ne autom!“
  27.09.2016.

  Saša Pejašinović, zaposlen u preduzeću IGT Beograd je 22. septembra, na Svetski dan bez automobila, prešao biciklom 71,9 kilometara, 42 zaposlena kompanije Delta Holding su na posao došla peške ili biciklom, a zaposleni firme Seavus su zbirno na putu do posla i nazad na isti način osvojili ekipno prvo mesto u prvom beogradskom „Samo ne autom!“ Izazovu.

 • Dimitrovgradu kamion za sakupljanje komunalnog otpada
  21.09.2016.

  Opštini Dimitrovgrad danas je, prilikom obeležavanja dana Opštine, uručen novi kamion za sakupljanje komunalnog otpada, koji će pomoći ovom gradu da unapredi kvalitet lokalnih komunalnih usluga ali, istovremeno, i da se efikasno nosi sa neizbežnim posledicama migrantske krize, odnosno tranzitom velikog broja izbeglica i migranata preko teritorije ove opštine.

 • Počinju radovi na unapređenju bezbednosti u Tehničkom remontnom zavodu Kragujevac
  20.09.2016.

  U Tehničkom remontnom zavodu Kragujevac danas su počeli radovi na modernizaciji sistema video nadzora, koji će omogućiti bezbedniji i efikasniji rad u procesu demilitarizacije i održavanja ubojnih sredstava.