SubscribeSubscribe

Articles

 • Migranti i volonteri iz Beograda zajedno ulepšali Kalemegdanski park obeležavajući Evropski dan parkova
  24.05.2017.

  Evropski dan parkova obeležen je danas u Beogradu postavljanjem 17 novih i popravkom i farbanjem starih klupa u Kalemegdanskom parku. Volonteri iz redova migranata, UN-a u Republici Srbiji, predstavnika institucija Republike Srbije, Grada Beograda, ambasade Japana, i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), doprineli su zajedno ovom akcijom ulepšavanju parka koji je obeležje našeg glavnog grada, kao i upoznavanju migranata i lokalnog stanovništva, izgradnji poverenja i zajedništva koji će Beogradu pomoći u prevazilaženju posledica migrantske krize.

 • Rekonstrukcijom prostorija Crvenog krsta olakšano pružanje pomoći najugroženijima
  23.05.2017.

  Danas su svečano otvorene renovirane prostorije Crvenog krsta u Kanjiži, čime je olakšan rad zaposlenih i više od 100 volontera koji pružaju pomoć najugroženijim sugrađanima, kao i migrantima koji borave u ovoj opštini.

 • Šesto Beograđana "Samo ne autom" na posao
  18.05.2017.

  U današnjem izazovu "Samo ne autom" učestvovalo je ukupno 600 zaposlenih iz 50 kompanija i organizacija u Beogradu. Učesnici su danas ostavili svoje automobile na parkingu i na posao se uputili peške ili biciklom i time se priključili globalnoj inicijativi za očuvanje životne sredine kroz upotrebu ekoloških (održivih) sredstava prevoza.

 • Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije
  17.05.2017.

  IDAHOT (Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije) se obeležava svakog 17. maja od 2004. godine sa ciljem da skrene pažnju kreatora politike, lidera, društvenih pokreta, javnosti i medija o nasilju i diskriminaciji koju doživljavaju LGBTI osobe u celom svetu.

 • Primopredaja opreme za upravljanje otpadom i prolećno čišćenje Miratovca u opštini Preševo
  04.05.2017.

  Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Program Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP), predali su 1.000 doniranih velikih plastičnih kanti za smeće javno-komunalnom preduzeću (JKP) “Moravica” u Preševu, kako bi poboljšali upravljanje otpadom i uslove života meštana sela Miratovac. Ova lokalna zajednica nalazi se na samoj granici sa Makedonijom, gde je tokom 2015. uspostavljena migrantska ruta.

 • Potpisivanje ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kofinansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u javnim objektima u nadležnosti jedinica lokalne samouprave
  20.04.2017.

  U četvrtak, 20. aprila 2017. godine u prostorijama Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao je s predstavnicima 13 jedinica lokalnih samouprava ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kofinansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u javnim zgradama u njihovoj nadležnosti. Ukupno je dodeljeno 25 miliona dinara iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti i 500.000 USD iz sredstava Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF).

 • Nova vozila unapređuju kvalitet beogradskih usluga migrantima, beograđanima i lokalnoj privredi
  19.04.2017.

  Gradski centar za socijalni rad grada Beograda, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili su danas novo putničko, jedno dostavno vozilo i novu auto-cisternu, ukupne vrednosti oko 100,000 dolara. Nova vozila namenjena su unapređenju rada i kvaliteta usluga, kako Beograđanima tako i migrantima koji borave u Beogradu.

 • 12.04.2017.

  Obuka za startapove u oblasti zaštite životne sredine za mlade održaće se u periodu od maja do oktobra 2017. godine u Beogradu, i sastojaće se iz serije od tri dvodnevne obuke. U periodu između dvodnevnih obuka, predavači će ujedno biti i mentori učesnicima kako bi im pomogli da na što bolji način razviju svoje startap inicijative.

 • Za zdraviji život i bolju turističku ponudu Palića
  30.03.2017.

  Danas je u okviru realizacije projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize“, Palić postao bogatiji za vežbaonicu na otvorenom i obnovljene košarkaške terene. Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) koji realizuje ovaj projekat, takođe je pripremio i dokumentaciju potrebnu za rekonstrukciju krova na Institutu za majku i dete u Subotici.

 • Projekti prečišćavanja otpadnih voda i kvalitetnija zdravstvena zaštita na tromeđi Srbije, Makedonije i Bugarske
  28.03.2017.

  Danas je u okviru realizacije projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize“, opština Bosilegrad dobila kompletnu tehničku dokumentaciju za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda