Articles
 • USAID obezbedio 1,3 miliona dolara pomoći Srbiji za reagovanje na migrantsku krizu  09.08.2016.USAID obezbedio 1,3 miliona dolara pomoći Srbiji za reagovanje na migrantsku krizuAmerička agencija za međunarodni razvoj (USAID) najavila je danas novi projekat vredan 1,3 miliona dolara, koji će trajati 20 meseci, i pomoći Srbiji u odgovoru na tekuću migrantsku krizu. Ovaj projekat, koji će sprovoditi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), pomoćiće opštinama u Srbiji da se bore sa efektima ove krize.

 • Počeo uvodni kurs za narodne poslanike u prvom mandatu15.07.2016.Počeo uvodni kurs za narodne poslanike u prvom mandatuArandjelovac, 15, jul 2016. - Od održavanja kontakta sa građanima posredstvom društvenih mreža, sprovođenja nadzorne uloge Narodne skupštine do učešća u međunarodnoj saradnji - veštine su i znanja koja će biti obuhvaćena intenzivnim dvodnevnim programom obuka i prezentacija koje su, zahvaljujući podršci Švajcarske agencije za razvojnu saradnju (SDC), organizovane u formi - sada već tradicionalnog - uvodnog kursa za oko 50 narodnih poslanika u svom prvom mandatu.

 • Jasna veza između ilegalnog oružja i nasilja14.07.2016.Jasna veza između ilegalnog oružja i nasilja

 • Podrška reintegraciji Roma povratnika13.07.2016.Podrška reintegraciji Roma povratnikaBeograd, 13. jul 2016. godine – Novi projekat pod nazivom „Pružanje podrške u reintegraciji Roma povratnika” posvećen je zapošljavanju, obrazovanju i udomljavanju Roma, čiji zahtevi za azil su odbijeni u zemljama Evropske unije. Projekat su zajednički promovisali Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE) i Stalna konferencija romskih udruženja građana – Liga Roma (SKRUG).

 • Prava LGBTI populacije = ljudska prava, rečeno na nacionalnom okruglom stolu na temu „Biti LGBTI u Srbiji”24.06.2016.Prava LGBTI populacije = ljudska prava, rečeno na nacionalnom okruglom stolu na temu „Biti LGBTI u Srbiji”Na nacionalnom okruglom stolu danas se govorilo o položaju LGBTI populacije u Srbiji, načinima da se smanji nejednakost i isključenost koju osećaju LGBT osobe, kao i o borbi protiv homofobije i transfobije.

 • Počela sanacija jalovišta rudnika "Stolice"17.06.2016.Počela sanacija jalovišta rudnika "Stolice"Uvođenjem izvođača radova u posao danas je počela sanacija jalovišta rudnika antimona „Stolice“ u Krupnju.

 • Žene još uvek čine tek šesto do devet odsto ukupnog vojnog sastava u regionu15.06.2016.Žene još uvek čine tek šesto do devet odsto ukupnog vojnog sastava u regionuVreme je da se mnogo veći broj žena pridruži redovima vojske na zapadnom Balkanu, zaključak je Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), po završetku prve faze trogodišnjeg programa u okviru kojeg je obučeno više od 4.000 pripadnika/ca vojnog kadra na temu rodne ravnopravnosti

 • Premijer Vučić i Cihan Sultanoglu, Pomoćnica Generalnog sekretara UN i Regionalna direktorka UNDP-a za Evropu i ZND saglasni o značaju UNDP-ove podrške razvoju Srbije i njenom napredovanju ka članstvu u EU 15.06.2016.Premijer Vučić i Cihan Sultanoglu, Pomoćnica Generalnog sekretara UN i Regionalna direktorka UNDP-a za Evropu i ZND saglasni o značaju UNDP-ove podrške razvoju Srbije i njenom napredovanju ka članstvu u EUPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnicom generalnog sekretara UN, pomoćnicom administratora UNDP-a i direktorkom Regionalnog biroa za Evropu i Zajednicu nezavisnih država Ajše Čihan Sultanoglu

 • Značaj zajedničke akcije u pravcu mobilizacije Srbije u borbi protiv klimatskih promena08.06.2016.Značaj zajedničke akcije u pravcu mobilizacije Srbije u borbi protiv klimatskih promenaPovodom obeležavanja međunarodnog dana zaštite živote sredine, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ambasada Republike Francuske i Program UN za razvoj održali su 8. juna konferenciju za novinare u prostorijama Francuske ambasade

 • Predvidivost važna u odbrani od poplava (Tanjug)06.06.2016.Predvidivost važna u odbrani od poplava (Tanjug)Klimatske promene su sadašnjost i ono što je bilo štogodišnje postaje godišnje, te je veoma bitno posvetiti se odbrani od poplava, ocenjeno je danas na otvaranju konferencije "Renexpo"o prevenciji i zaštiti od poplava na zapadnom Balkanu.

Contact UNDP in Serbia
Media Inquiries Phone: +381 2040 400
communications.rs@undp.org Fax: +381 2040 300

© 2013 United Nations Development Programme Turn high contrast mode on