Otvorena sezonska pijaca na Vlasinskom jezeru

09.07.2014.

Ministar Ljajić u poseti sezonskoj pijaci

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacije otvorio je prvu sezonsku pijacu na Vlasinskom jezeru.

“Ekoturizam predstavlja šansu za Srbiju. Budića strategija razvoja turizma mora se više bazirati na korišćenju prirodnih resursa i potencijala koje naša država ima. Ova sezonska pijaca predstavlja odličan primer partnerstva između javnog I privatnog sektora koji bi trebalo da više investira u slične projekte”, rekao je minister Ljajić.

Turisti će na pijaci moći da kupe suvenire, rukotvorine i lokalne gastronomske proizvode. Ministar Ljajić je iskoristio priliku i kupio par proizvoda za sebe.

“Ponosna sam što doprinosimo razvoju ekoturizma na Vlasini.  UNDP ima bogato iskustvo u rešavanju problema finansiranja zaštićenih područja i otvaranje pijace na Vlasini pokazuje da se neki modeli mogu lako replicirati na više mesta”, izjavila je  Irena Vojackova-Sollorano, stalna predstavnica UNDP-a.

Otvaranje sezonske pijace deo je projekta “Promocija ekoturizma na Vlasinskom jezeru” koji implementiraju ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, UNDP, opština Surdulica i Coca-Cola sistem.