Uvodni seminar za narodne poslanike u prvom mandatu

15.07.2016.

Arandjelovac, 15, jul 2016. - Od održavanja kontakta sa građanima posredstvom društvenih mreža, sprovođenja nadzorne uloge Narodne skupštine do učešća u međunarodnoj saradnji - veštine su i znanja koja će biti obuhvaćena intenzivnim dvodnevnim programom obuka i prezentacija koje su, zahvaljujući podršci Švajcarske agencije za razvojnu saradnju (SDC), organizovane u formi - sada već tradicionalnog - uvodnog kursa za oko 50 narodnih poslanika u svom prvom mandatu.

U svojim uvodnim obraćanjima učesnicima, Potpredsednici Narodne skupštine Veroljub Arsić i Gordana Čomić, Stalna predstavnica UNDP-a u Srbji Irena Vojačkova-Solorano, i Generalna sekretarka Narodne skupštine Svetislava Bulajić podsetili su na činjenicu da za posao narodnog poslanika ne postoji univerzalni opis radnog mesta i da svaka parlamentarna demokratija počiva i na ličnom pečatu koji ovom važnom i odgovornom poslu daje svaka pojedinačna poslanica i poslanik ponaosob.

"Ovom intenzivnom obukom koju uvek održavamo van sedišta skupštine radi nepodeljene pažnje svih učesnika želimo da vas podržimo u tom ličnom doprinosu efikasnom radu Narodne skupštine u svim njenim aspektima", istakla je Irena Vojačkova-Solorano, i dodala da je obuka ujedno i prilika za upoznavanje i umrežavanje poslanika, nezavisno od stranačke pripadnosti, koji će intenzivno sarađivati po brojnim temama u novom sazivu Narodne skupštine.       

Poslanicima-početnicima svoja iskustva i veštine preneće stručnjaci sa specijalizovanim znanjima iz svojih oblasti ali i iskusnije koleginice i kolege narodni poslanici od kojih su mnogi i sami na početku prethodnih saziva Narodne skupštine svoje inicijalno poznavanje specifičnih zahteva i mogućnosti koje rad u Narodnoj skupštini pruža unapredili upravo na ovakvom uvodnom treningu.

Dvodnevnu obuku koja se održava u hotelu Izvor u Aranđelovcu realizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u paertnerstvu sa Narodnom skupštinom Republike Srbije, i to u okviru projekta posvećenog Jačanju nadzorne uloge Narodne skupštine koji finansira Švajcarska agencija za razvojnu saradnju (SDC).

***

Za dalje informacije molimo kontaktirajte Stevana Vujasinovića telefonom na br. 063 390 218 ili elektronskom poštom na adresu communications.rs@undp.org

 

 

.