Obukom 400 lokalnih odbornika u prvom mandatu do efikasne i odgovorne samouprave

01.11.2016.

Niš, 1. novembar 2016. – U niškom Oficirskom domu danas je počeo dvodnevni uvodni seminar za nove odbornice i odbornike u lokalnim skupštinama opština iz cele Srbije, koji ima za cilj da unapredi njihov rad i približi ga potrebama građana.

Seminar obrađuje teme poput nadležnosti i odgovornosti lokalnih skupština i skupštinskih odbornika, najboljih načina komunikacije sa građanima i medijima, obaveza lokalnih skupština u evropskim integracijama i uvođenja novina kao što su organizacija sednica van sedišta i javnih slušanja, čime se neke od već oprobanih praksi namenjenih promovisanju javnosti u radu Narodne skupštine Republike Srbije prilagođavaju svrsishodmnoj primeni na nivou lokalnih skupština opština i gradova.

Na otvaranju seminara koji okuplja gotovo 400 odbornika iz 45 skupština opština i gradova u njihovim prvim mandatima, učesnicke su pozdravili Rade Rajković, predsednik Skupštine Grada Niša, Steliana Nedera, zamenica stalne predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, Ursula Lubli, direktorka Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) u Srbiji, Branko Marinković, zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srbije i Milica Marković, samostalni savetnik u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.  

Obuka se organizuje u okviru 2. faze projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine“, koji realizuje Program  Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije,  uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

# # #

Za više informacija molimo kontaktirajte: 

Stevana Vujasinovića, elektronskom poštom na adresu communications.rs@undp.org ili telefonom na br. 011 4155 310