Karla Herši, nova stalna koordinatorka UN u Srbiji / stalna predstavnica UNDP-a predala akreditive Tomislavu Nikoliću, predsedniku Republike Srbije

02.02.2017.

Beograd, 2. februar 2017 – Gđa Karla Robin Herši, nova stalna koordinatorka UN u Srbiji / stalna predstavnica UNDP-a predala je svoje akreditive Tomislavu Nikoliću, predsedniku Republike Srbije.

Gđa Herši je uručila dva pisma imenovanja, jedno od generalnog sekretara UN kojim se detaljno opisuje njena pozicija stalne koordinatorke u Srbiji, a drugo od administratorke UNDP, kojim se detaljno opisuje njena pozicija stalne predstavnice UNDP.

Nakon što je uručila svoje akreditive, nova stalna koordinatorka UN je zajedno sa predsednikom Republike Srbije razgovarala o radu Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji koji se sastoji od 20 UN agencija, fondova i programa koji rade na unapređenju razvojnih prioriteta zemlje onako kako je navedeno u nacionalnim razvojnim planovima.

O gđi Karli Robin Herši:

Karla Herši ima ukupno 28 godina iskustva u oblasti razvoja i humanitarne pomoći. 

Karla je radila na mestu stalne predstavnice/koordinatorke humanitarnih poslova za UN i stalne predstavnice UNDP u Lesotu (2012-2017). Njeno radno iskustvo takođe obuhvata i rad u Svetskom programu za hranu (WFP) na poziciji predstavnice i direktorke za WFP u Svazilendu (2009-2012). Prethodne pozicije uključuju i poziciju zamenice direktora WFP i rukovodioca programa u Malaviju (2006-2009). Karla je takođe radila na mestu v.d. direktorke Svetskog programa za hranu u Siriji (2007.) i rukovodioca za mobilizaciju sredstava, nabavku hrane, javno informisanje u Tanzaniji (2003-2006). Radila je i kao oficirka za regionalne poslove u Svetskom programu za hranu u Birou za istočnu i južnu Afriku, u Johanesburgu (2002-2003). i programska oficirka u Etiopiji (2000-2002).

Gđa Herši je započela svoju karijeru u UN na poziciji oficirke za humaniratnu pomoć pri Kancelariji za koordinaciju humaniratne pomoći (OCHA) u Angoli (1998-2000).

Pre karijere u UN, radila je u Svetskoj viziji za pomoć i razvoj u Angoli, Rotari klubu u Evanstonu u Ilinoisu, Američkom udruženju radnika u Ruandi i Mirovnim snagama SAD u Ruandi (Ruanda 1989-1993.) i YMCA. 

Gđa Herši je završila MBA studije na Američkom interkontinentalnom univerzitetu i osnovne studije u oblasti ekonomije i političkih nauka na Južnom metodističkom univerzitetu u Teksasu. Završila je nekoliko postdiplomskih kurseva na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka.