Za zdraviji život i bolju turističku ponudu Palića

30.03.2017.

Palić, 30. mart 2017 – Danas je u okviru realizacije projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize“, Palić postao bogatiji za vežbaonicu na otvorenom i obnovljene košarkaške terene. Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) koji realizuje ovaj projekat, takođe je pripremio i dokumentaciju potrebnu za rekonstrukciju krova na Institutu za majku i dete u Subotici.

Na svečanom otvaranju obnovljenih terena i nove vežbaonice na Paliću gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić, predstavnici UNDP-a, ambasade Japana i Komesarijata za izbeglice i migracije, podvukli su zajedničku rešenost projektnih partnera da humanost i tolerancija koju stanovnici pograničnih gradova i opština u Srbiji ukazuju izbeglima i migrantima nagrade podrškom u razvoju i ponudi lokalnih usluga koje će unaprediti kvalitet života za sve građane.

„Bolji životni uslovi za sve ljude koji žive ili borave u Subotici stimulišu turizam i razvoj lokalne privrede. Još važnije, ovako čuvamo zajedništvo i vitalnost lokalne zajednice u ovoj i svakoj drugoj krizi u budućnosti“, izjavio je Žarko Petrović, predstavnik UNDP-a, ističući odličnu saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje predsedava Radnom grupom Vlade Srbije za rešavanje pitanja mešovitih migratornih tokova. 

U okviru šire podrške Vlade Japana namenjenoj jačanju vitalnosti lokalnih zajednica, ukupne vrednosti 1.095.000 dolara, UNDP pomaže opštinama u Srbiji sa velikim brojem migranata i izbeglica da ojačaju zajedništvo, poboljšaju javne, komunalne usluge i infrastrukturu na dobrobit stanovništva i migranata. Podrška lokalnim zajednicama se realizuje u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Komesarijatom za izbeglice i migracije, kroz projekat „Razvoj vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize“.

# # #

Za više informacija molimo kontaktirajte: Danijelu Šever Radovanović, na coms-drr.rs@undp.org ili telefonom +381 60 6 255 250