Pomoć UN nastavku reformskog procesa u Srbiji

18.09.2017.

© srbija.gov.rs

Beograd, 18. septembar 2017. godine – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa stalnom koordinatorkom UN u Srbiji Karlom Herši o aktivnostima u okviru petogodišnjeg programa razvojnog partnerstva koji je Srbija potpisala sa Timom Ujedinjenih nacija.

Program uključuje agencije, fondove i programe UN i predstavlja sveobuhvatni okvir za saradnju i pomoć sistema UN za unapređenje ekonomskog, socijalnog i ekološkog razvoja Srbije.

Karla Herši je istakla da je većina resornih ministarstava već uključena u program i da zajedničkim snagama treba nastaviti reforme u oblastima vladavine prava, državne uprave i na razvoju društvenih i ljudskih resursa, dodavši da je Okvir razvojnog partnerstva u punoj meri usklađen i sa procesom pristupnih pregovora Srbije i Evropske unije.

Brnabić je saopštila da Srbija ima veoma dobru fiskalnu disciplinu i da je prioritet Vlade ulaganje u velike infrastrukturne projekte, zbog čega je ključna dobra koordinacija različitih izvora finansiranja za projekte Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Ona je istakla da će, zajedničkim radom ministarstava, kancelarija i agencija Vlade Srbije sa sistemom UN, petogodišnji plan biti uspešno sproveden u interesu svih građana Srbije.

Karla Herši je premijerki Brnabić uručila poziv za učešće na sastanku „Zapadni Balkan na raskrsnici – Novi izazovi, promena dinamike“, koji Ujedinjene nacije u decembru ove godine organizuje u Briselu.

UNDP UNDP u svetu

Nalazite se na... UNDP Srbija 
Kliknite na... UNDP globalno

A

Albanija Alžir Angola Argentina Avganistan Azerbejdžan

B

Bahrein Bangladeš Barbados Beliz Belorusija Benin Bocvana Bolivija Bosna i Hercegovina Brazil Burkina Faso Burundi Butan

Č

Čad

C

Centralnoafrička Republika

Č

Čile

C

Crna Gora

D

Demokratska Narodna Republika Koreja Dominikanska Republika Džibuti

E

Egipat Ekvador Ekvatorijalna Gvineja El Salvador Eritreja Etiopija

F

Filipini

G

Gabon Gambija Gana Gruzija Gvajana Gvatemala Gvineja Gvineja Bisau

H

Haiti Honduras Hrvatska

I

Indija Indonezija Irak (Republika) Iran Istočni Timor

J

Jamajka Jemen Jermenija Jordan Južna Afrika Južni Sudan

K

Kambodža Kamerun Kazahstan Kenija Kina Kipar Kirgistan Kolumbija Komori Kongo (Demokratska Republika) Kongo (Republika) Kosovo* (po rezoluciji 1244) Kostarika Kuba Kuvajt

L

Lao NDR Lesoto Liban Liberija Libija

M

Madagaskar Makedonija (Bivša jugoslovenska republika) Malavi Maldivi Malezija Mali Maroko Mauricijus i Sejšeli Mauritanija Meksiko Mijanmar Moldavija Mongolija Mozambik

N

Namibija Nepal Niger Nigerija Nikaragva

O

Obala Slonovače

P

Pacifik Pakistan Panama Papua Nova Gvineja Paragvaj Peru Program pomoći palestinskom narodu

R

Ruanda Ruska Federacija

S

Samoa (predstavništvo za više zemalja) Sao Tome i Principe Saudijska Arabija Senegal Sijera Leone Sirija Somalija Srbija

Š

Šri Lanka

S

Sudan Surinam Svazilend

T

Tadžikistan Tajland Tanzanija Togo Trinidad i Tobago Tunis Turkmenistan Turska

U

Uganda Ujedinjeni Arapski Emirati Ukrajina Urugvaj Uzbekistan

V

Venecuela Vijetnam

Z

Zambija Zelenortska ostrva Zimbabve